luni, 27 aprilie 2009

Stirile in Romania.

Ma enerveaza cumplit prostia unora si faptul ca pot fi atat de incuiati. Ma uitam intamplator la Observator (zic intamplator pentru ca de cand am plecat din Romania, nu caut deloc sa urmaresc stirile Tv, unde, ca sa ai parte de o informatie cat de cat pertinenta, trebuie sa ai rabdare sa urmaresti toate deseurile, excrementele care oricum nu intereseaza pe nimeni - prefer deci sa caut informatia in presa online) si ce sa vad: Becali nelipsit (hai sa nu mai mediatizam prostia...), un om care se plange ca taxele la masini sunt prea mari si drept urmare, revoltat, pleaca sa plateasca taxa cu patru saci plini de monede. Surpiza? De acolo l-au trimis la trezorerie, unde au un aparat de numarat monedele. Morala? S-a chinuit degeaba! Si a pierdut mai mult timp. Solutia? Pai cred ca pentru toate nemultumirile care exista la ora actuala in Romania eu as organiza o greva. (dar organizata frumos, civilizat, anuntata, pentru ca altfel puterea profita si cum faci un pas gresit, te sufoca). Daca toata lumea si-ar exprima nemultumirea in mod oficial, s-ar auzi si peste hotare si poate s-ar face totusi ceva. Sa ne plangem toata ziua vecinei sau prietenului sau vanzatoarei de la alimentara nu ajuta cu nimic. Ba mai mult creeaza frustrari in masa, dar sufocate. Nu e normal ce se intampla. Si simt oricum ca sunt una dintre multele persoane care vorbeste, dar nu poate face nimic. Deocamdata. 

Alta stire: nu stiu ce patriarhi s-au dus la manastirea Ghighiu. (iertati-mi ignoranta, dar tot ceea ce tine de Biserica si comercializarea credintei nu ma prea incanta) Ok. Toate bune si frumoase. In urmatoarea scena sute de oameni se calca in picioare, in timp ce se insulta unii pe atii. Evident, ma intreb care e motivul. Aflu peste cateva secunde ca patriarhii incepusera sa imparta apa sfintita! Apa sfintita, oameni buni! Adica ok, esti "credincios", dar daca nu ai apa sfintita, nu ne mai jucam...Pai bine! Dar ce ne facem cu adevarata credinta? Unde trebuie sa vina de la sine niste lucruri: sa nu ii vrei raul aproapelui, sa nu crezi in chip cioplit, sa fii mai bun, sa intorci si obrazul celalalt (asta mi se pare totusi putin trasa de par). Si cel mai important: credinta sa fie spirituala! Adica dialogul interior pe care il porti cu tine insuti zi de zi sa iti arate drumul bun, sa iti deschida putin ochii in fata lumii intregi, nu sa te transforme intr-o marioneta care e in stare sa calce in picioare pentru un Nimic. Eu nu inteleg nici cum patriarhii au putut sa continue "slujba" in astfel de conditii: imbranceala, injuraturi - mai rau ca in iad, daca tot veni vorba de "credinta". Oameni buni, ce se intampla? Ce probleme au oamenii astia? Cel mai rau e ca unii dintre ei si-au petrecut noaptea in fata bisericii ca sa aiba parte de toata tigania asta...Oricum, mie mi-ar fi fost rusine sa fac public un eveniment de genul aceasta.

O fi criza asta financiara de vina...

4 comentarii:

Anonim spunea...

La noi e criza de cand ne stim asa ca,s-o lasam naibii de criza,ca ne-am saturat pana peste cap..Sunt convinsa ca in urmatorii 50 de ani nu se va intampla nimic bun in Romania,tocmai pentru ca nimeni nu face nimic sa schimbe ceva..(Mihaela)

Nicole spunea...

din pacate.

Unknown spunea...

Sa nu te prind inapoi ! x-(

Nicole spunea...

Cand pleci in Australia? Sau era doar un zvon ?