miercuri, 19 octombrie 2011

in direct de la birou

Pauza. ceai verde. al treilea pe ziua de azi. alternez: verde, musetel, tot felul de infuzii. ieri am ajuns la vrei opt, noua. azi sper sa ma opresc la timp. prea mult ceai ucide pofta de ceai. au francezii o vorba: too much is too much! pentru ca sunt racita si e muuult prea frig afara, mi-am cumparat ceva de mancare si m-am instalat un fata calculatorului, ascultand Gotye - "Somebody that I used to know" in bucla. Si in timp ce mancam mi-am dat seama ca n-am mai scris de mult pe blog. blogul asta, prietenul meu vechi.
De doua saptamani am inceput stagiul la PES adica Partidul Socialistilor Europeni, mai pe intelesul tuturor. nu stiam la ce sa ma astept, interviul il avusesem telefonic exact inainte sa plec in Venezuela, eram prinsa cu o gramda de altii chestii si adevarul e ca am cam luat totul asa "à la légère" - mi-am trimis CV-ul si scrisoarea de intentie exact cu o zi inainte de data limita. Nu stiu cum s-au aranjat astrele si care a fost contributia destinului, ideea e ca oamenilor din PES le-a placut atat de tare de mine incat m-au vrut aici. si s-au si zbatut sa imi obtina permis de lucru, am asteptat decizia ministerului mai bine de doua luni...dar intr-un final raspunsul a fost pozitiv :) asa ca iata-ma aici. In prima zi am venit ca tot romanul timid ca sa vad si eu ce si cum. Frida, tipa care s-a ocupat de dosarul meu, m-a strans tare in brate cand m-a vazut si mi-a spus "de cand asteptam sa te cunosc!" :) Dap, si am avut un flash cu secretara de la facultatea din Franta care m-a primit si ea cu bratele deschise pentru ca asa e uman si frumos si de cele trei zile in care am stat la coada la Facultatea de Litere din Bucuresti doar ca sa-mi scot diploma (mea) de bac, in timp ce tanti de acolo juca probabil solitaire...........si dupa cele trei zile in care nervii mei erau la pamant a trebuit sa apelez la o persoana publica din familia mea ca sa rezolv situatia....inchid paranteza.
Altfel, in cele doua saptamani am invatat o gramda de chestii, sunt la curent cu aproape toate stirile, organizam "PES Convention" in noiembrie, un eveniment destul de important. Abia astept !
Bruxelles-ul...e acelasi, dar eu l-am regait un pic altfel, cu alti ochi. Acum imi place mai mult, sunt deja familiarizata cu multe locuri, cu oameni. Au loc o gramada de evenimente, chiar ieri am fost la o proiectie de film grecesc in Parlamentul European.

gata pauza mea de ceai. ma intorc la lucru.
Bonus: melodia zilei
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY&feature=BFa&list=PL2AD2995B68C5A03D&lf=BFp

Niciun comentariu: