marți, 15 noiembrie 2011

Incotro?

Eu am o idee foarte clara despre credinta si inca sustin cu vehementa ca Totul porneste din interior, ca ceea ce numim cu totii dumnezeu suntem de fapt noi toti si tot ceea ce ne inconjoara, ca iubirea se naste din lucrurile bune si pozitive care ne fac fericiti, nu dintr-un "te iubesc" spus fortat si cu jumatate de gura, din contra. Relatia mea cu biserica e una neutra: mai merg din cand in cand, de cele mai multe ori cand nu e nimeni in ea, exact atunci cand simt, cu toate ca de cele mai multe ori eu Simt si fara sa fiu intr-un loc anume destinat rugaciunii. Putem sa fim noi cu noi in clipe de liniste si pace interioara oriunde in lumea asta, chiar nu avem nevoie de patru pereti si o multime de oameni !
Dupa ce am citit articolul asta si am citit/ascultat si stirea asta am simtit ca-mi creste tensiunea instantaneu. Si ma intreb acum ca orice om de rand oare Patriarhul Daniel stie ca se inchid spitale si scoli in Romania din cauza ca nu sunt destule fonduri? stie ca suntem tara cu cel mai mare numar de analfabeti din Europa? (vezi aici) Si chiar daca stie, oare ii pasa?

Mi se pare o mare bataie de joc ce se intampla si am impresia ca multi chiar ne iau de fraieri! Si e din ce in ce mai frustrant. E exact ca vorba aia "tara arde si baba se piaptana!" ...

Nu m-am putut abtine - fragment dintr-un articol intitulat: "200 de icoane cu touchscreen, comandate de BOR pentru Catedrala Manturii Neamului":

« Fiecare icoana va costa aproxiamtiv 10.000 de euro si va functiona cand e atinsa cu buzele, credinciosii fiind chiar incurajati sa pupe icoanele pentru a declansa rugaciunile potrivite fiecarui sfant.
« Incercam sa facem o aplicatie ca icoanele sa raspunda de fiecare data cand sunt sarutate, astfel incat credinciosii sa simta mai aproape prezenta divina », a precizat parintele Clementin, unul dintre sustinatorii ideii de modernizare a bisericilor romanesti.
Icoanele vor avea aplicatii pentru confesiuni, un buton special pentru Facebook, webcam, dar si optiunea de a schimba culorile sfintilor in functie de preferinta. »
Poate ca nu sunt eu intreaga la minte sau la suflet (vorba aia…) si poate unii dintre voi chiar simtiti o prezenta divina atunci cand « sarutati » o icoana de 10 000 de euro….

PS: am revenit cu o imagine care sa va incante privirile...

PPS: ...si cu un alt articol interesant legat de biserica si (de data asta) traditii...

5 comentarii:

Diana spunea...

Pai tu crezi ce spun cei de pe Trombon? Fac haz de necaz, that's all. Iti dai seama ca nu exista astfel de icoane nicaieri in lume, e o prostie.
Ideea de baza a postului tau e adevarata insa...tara arde si baba se piaptana, se inchid scoli si spitale si se cheltuiesc bani pe lucruri inutile si asta e foarte foarte trist...

Bia spunea...

Nu stiam de faza cu icoanele astea la care poti schimba culoarea sfintilor :)) Dar e foarte funny oricum, cica cu buton de facebook... vai de noi. Nu sa va rezolva nimic... aceste icoane se vor cumpara si vor fi suficienti care se vor inghesui sa le sarute.

Nicole spunea...

eu zic asa - ca parodie neparodie, in spatele fiecarui articol "ironic" e o urma de adevar.

Anonim spunea...

Buna Nico! E pus si simplu strigator la cer, asa ceva...Am ramas fara cuvinte.E foarte trist ceea ce se intampla acolo..in timp ce ei construiesc biserici peste biserici, cumpara ”merturi” peste ”merturi”, altii mor de foame, cat despre faza cu icoanele..personal sunt pe aceeasi lungime de unda ca si tine, credinta o port in suflet si nu o am doar in biserica si atunci cand sarut icoane..pt mine asta nu inseamna nimic:( (Mihaela)

Anonim spunea...

Salut,

Articolele de pe trombon.ro sunt o parodie. Intreg site-ul este o colectie de stiri "la misto". Articolele de acolo nu trebuie interpretate ca avand valoare informativa, jurnalistica, ci ca fiind cel mult un act artistic, de creatie umoristica.
Prin urmare, atrag atentia asupra incorectitudinii demersului jurnalistic, de aceasta data, (tinand seama de stilul si continutul articolului) facut pe acest blog pe tema in cauza.
Inteleg tema dezbatuta, insa semnalez aceasta mica scapare de documentare.
Multumesc si Doamne ajuta!