miercuri, 18 ianuarie 2012

Despre cum yin vrea sa fie ca yang.

Hai sa vorbim despre iubire. Iubirea de sine. 
Sau mai bine nu. Hai azi sa fim ingaduitori. 

Mai bine, hai sa va povestesc despre ce am in gand inca de azi dimineata, de cand m-am trezit. De fapt mint - de cateva zile, poate luni incoace. Si daca va intrebati ce naiba m-a apucat, nu e deloc criza de la 26 de ani si ... cui ii pasa ? (si 8 luni sa zicem). Nu, nu e asta. E doar o alta constatare inevitabila si trecuta deja prin discutii cu prietenele la un pahar de vin si cu colegele la un pahar de vorba intre picaturi de munca. Ah, si cu Ralu intr-o seara tarzie acum vreo cateva saptamani bune cand ramasese sa doarma la mine si incepusem filosofarile caracteristice la drum de seara...
Frumusetea unui intreg este complementaritatea: yin si yang in toate aspectele vietii si in tot universul. Acum, ma intreb eu totusi, de ce ar vrea de exemplu Yin sa fie ca Yang? Care ar mai fi farmecul ? Si de ce naiba isi tot doresc femeile sa fie egale cu barbatii? Pe mine ma depaseste rau de tot treaba asta. Ori traiesc in alta lume, ori o parte din femei fac o conspiratie si vor toate sa se transforme in masculi feroce. (ca sa facem haz de necaz ar fi amuzanta o lume plina de barbati, dar nu mai mult de...jumatate de ora!)
Viziunea mea e usor prafuita, dar inca mai cred in delicatatea si sensibilitatea femeilor vs forta si rezistenta barbatilor. De ce trebuie sa dovedim noi - Femeile - ca Putem (nu stiu exact ce, dar e important ca putem) stand la birou peste program, mancand pe fuga, cu nervii la pamant, si cel mai grav - uitand ca cel mai frumos sentiment pe care mi l-au descris femeile trecute deja de o varsta - e sentimentul matern. "Cum sa nu uiti de toate probleme lumii cand iti tii in brate copilul?" ... Nicole Kidman si Madonna sunt exceptii, nu visati sa fiti mame dupa 40 de ani! Nu de alta, dar s-ar putea sa vi se cam spulbere visele...
Nu sunt deloc de acord cu lipsa de educatie a femeilor, cu incultura! Nu zic ca o femeie trebuie sa stea acasa cu pruncii, sa faca de mancare si sa imperecheze sosete toata ziua si gata. Dimpotriva! Dar de la a fi o femeie desteapta care stie sa isi puna prioritatile in ordine la o carierista cu orice pret e cale lunga. 
Eu cred ca lumea are nevoie de echilibru: are nevoie de femei care sa iubeasca, care sa fie implinite ca mame, iubite, sotii, care sa planga la filme si care sa recunoasca ca au momente in care se simt vulnerabile. Si de barbati care sa fie topiti dupa ele si dupa toate fleacurile astea care ne fac pe noi fericite. Asa puternici si increzatori, cum sunt ei ! 

PS: à propos de asta va recomand: "Mircea, fa-te ca traiesti!"

Niciun comentariu: